Niet alleen uw vaatwasser, uw espressomachine en uw waterkoker houden van zacht, al uw huishoudelijke apparaten houden van zacht…

Zacht water, zonder kalk, zorgt voor een betere werking en een langere levensduur van uw apparatuur. Maar ook voor extra smaakvolle koffie en thee, én voor een heerlijk zachte huid. En uw douche? Die is voor altijd kalkvrij.

AquaCell. De waterontharder met 100% zacht-garantie.

  • 100% kalkvrij water, 24 uur per dag (zonder onderbreking)
  • Bestaande kalkaanslag verdwijnt
  • Technisch de winnaar van alle waterontharders
  • Werkt volledig zonder stroom
  • Compact van formaat, daardoor in vrijwel elke ruimte te plaatsen

De werking van de AquaCell

De AquaCell waterontharder is een ionenwisselaar. Dat is een waterzuiveringinstallatie die de deeltjes calcium en magnesium uit het water haalt door ze langs een harsbed te spoelen van allemaal kleine bolletjes.  Als de harsbolletjes helemaal verzadigd zijn met kalkdeeltjes dan wordt er automatisch een oplossing aangemaakt van regeneratiezout. AquaCell heeft twee cellen waardoor er altijd zacht water is, én de waterdruk is voldoende voor de stroomloze werking.

Wanneer het zout langs de harsbolletjes stroomt worden de kalkdeeltjes meegenomen van het harsbed en vervolgens door de afvoer gespoeld zodat de AquaCell waterontharder weer klaar is voor het ontharden van een nieuwe hoeveelheid water.

De meestgestelde vragen over de AquaCell zetten we hier voor u op een rijtje.

Is regeneratiezout schadelijk voor het milieu?

Nee, regeneratiezout is niet schadelijk voor het milieu op zichzelf. Zout is immers gewoon een natuurproduct dat ook wordt gewonnen uit de bodem. Het is dus geen schadelijke stof die het milieu wordt ingespoeld na de regeneraties. Via de riolering komt het terecht bij de waterzuivering die het zout vervolgens weer uit het water haalt. Ideaal zou het zijn om het vervolgens weer te gaan gebruiken als onthardingszout voor de AquaCell maar dat is voor nu nog toekomstmuziek.

Moderne mechanische waterontharders met nieuwere harssoorten zoals de AquaCell werken overigens steeds efficiënter. Ze verbruiken nog geen 50% van het regeneratiezout dat oude systemen gebruiken!

Ontharden van water in algemene zin is per saldo erg goed voor het milieu. Het energieverbruik van apparaten die water moeten opwarmen daalt drastisch en er komen veel minder fosfaten in het milieu terecht omdat zacht water nog maar de helft van de hoeveelheid waspoeder, vaatwasmiddel en andere schoonmaakmiddelen nodig heeft.

Heeft de AquaCell waterontharder ingebouwde filters?

De werking van de AquaCell kan beschouwd worden als een filter maar is het niet. AquaCell is immers een ionenwisselaar. Die filtert wel degelijk de deeltjes calcium en magnesium uit het water, maar we noemen het geen filter zoals we bijvoorbeeld een koolstoffilter wel een filter noemen.

AquaCell is overigens wel voorzien van een tweetal hele fijne filters die ervoor moeten zorgen dat grof sediment de cellen van de waterontharder niet kan bereiken. Wanneer dat jaar in en jaar uit zou gebeuren dan zou de waterstroom op den duur gehinderd kunnen worden. Deze filters worden bij het schoonspoelen van de AquaCell weer automatisch gereinigd.

Hoe lang duurt het spoelen ofwel het regenereren van een AquaCell?

De AquaCell heeft op zichzelf weinig invloed op de waterdruk.

De duur van een spoeling (regeneratie) van een AquaCell is afhankelijk van de (voor)druk in de waterleidingen. Gemiddeld duurt dit 15 minuten maar het kan zo snel gaan als 11 minuten bij een hoge waterdruk en zo langzaam als 20 bij een vrij minieme waterdruk.