TH-Tijdloze badkamer | Zwart-Wit

In Amsterdam-Noord heeft Tuijps vorige week een mooie tijdloze badkamer opgeleverd. Zwart witte badkamers zijn nog steeds erg populair en passen goed in de verschillende stijlen als retro en de industriële uitstraling. Geef je badkamer een nette, strakke en moderne uitstraling met de kleuren.

Complete verbouwing | Gerealiseerd door onze eigen aannemers-, stucadoors en tegelzetbedrijf

Op deze manier wordt verbouwing voor u een fluitje van een cent. De grote verbouwing was in slechts 14 werkdagen geklaard. Oorspronkelijk waren de badkamer- en de toiletruimte gescheiden. De klant zijn wens was om hier één ruimte van te maken. Onduidelijk was, of de tussen muur een draagmuur was. De woning was dermate oud, dat er geen goede bouwtekening te handen waren. Toen onze klant opzoek ging naar de tekeningen bij de gemeente Amsterdam waren er wel wat tekeningen, maar dit gaf niet echt 100% duidelijkheid. Er restte Tuijps dus niet anders dan een afspraak in te plannen met de constructeur bij de klant thuis om een inspectie doen van de constructie. Alleen op die manier kon de constructeur uitrekenen wat er gebeuren moest als de binnen muur een draag muur was.

Na een grondige inspectie is door de constructeur een plan van aanpak opgesteld, zodat wij de wens van de klant konden vervullen. Het tussen muurtje kon gesloopt worden, maar dan moesten wij wel de draagbalken van de zolder vloer verstevigen, opklampen zoals dat ook wel wordt genoemd. Dit houdt in dat aan beide zijde van de balk een houten balk wordt bevestigd over nagenoeg de volledige breedte van de woning. Voor Tuijps is dit geen probleem want met onze aannemers bedrijf TotaalBouw Volendam, kunnen wij de berekeningen van de constructeur overleggen en wordt ook dit direct ingepland in de werkzaamheden. Na controle van de werkzaamheden door TotaalBouw Volendam bleek de opdracht niet uitvoerbaar. Dit kwam omdat de balken van 5 meter lang niet door het trapgat te passen en al zeker niet door de opening van de vlizotrap. Na de constructeur hierover te hebben geraadpleegd heeft de constructeur een nieuwe berekening gemaakt, de nieuwe balken konden nu in delen aan de bestaande draagbalken geschroefd worden. De complete zoldervloer is verstevigd zoals door de constructeur opgegeven, en kan nu veilig als berg zolder dienst doen.

COMPLETE VERBOUWING | IS SLOPEN, CONSTRUCTIE TIMMERWERK, LEIDINGWERK VERLEGGEN, STUCEN, TEGELEN, SANITAIR OPHANGEN EN TOT SLOT KITTEN VOOR EEN 100% GARANTIE OP WATERDICHTHEID

Nadat alles was gesloopt, het bestaande plafond was verwijderd, al het oude sanitair is gedemonteerd en de leidingen zijn afgedopt hebben tot slot van de sloopwerkzaamheden alle wand- en vloertegels afgebikt. Nu dat klaar was konden alle voorbereidingen treffen om alles weer op te bouwen conform de wens van de klant. Er moest een nieuwe wand gebouwd worden omdat er in de oude situatie 2 deuren op de overloop waren (1 voor de toilet en 1 voor de badkamer), in het midden van de ruimte werd een nieuw deurkozijn gesteld. Tijdens deze timmer werkzaamheden hebben we gelijk de zoldervloer verstevigd en is het nieuwe verlaagde plafond getimmerd, natuurlijk is deze voorzien van LED-spots. Nadat door de loodgieter alle waterleidingen, afvoeren waren verlegd was het de beurt aan de en elektricien, stroom moest aangelegd voor de wasmachine en droger. Wandcontactdozen moesten verlegd worden en de LED-spots moesten worden voorzien van stroom. Al het frees- en verlegwerk was nu gereed. De wanden en het nieuwe verlaagde plafond konden gestucadoord worden door ons stucadoorbedrijf Tuijps Stuc en Afbouw. Nadat het stucwerk gedroogd was kon onze tegelzetter zijn wandtegels strak en vlak verwerken. Natuurlijk hebben we ook de buitenzijde (op de overloop) de nieuwe wand gestucadoord, zodat ook deze netjes afgewerkt en opgeleverd kan worden.

AFBOUWFASE

Nadat de nieuwe badkamerruimte was betegeld kon de loodgieter de badkamer afgemonteerd worden. Nadat al het nieuwe sanitair was opgehangen heeft de kitter alles netjes afgekit zodat de badkamer 100% waterdicht is. De badkamer is nu klaar, natuurlijk was de adviseur erg benieuwd naar het eind resultaat. Daarom hebben wij tot slot bij de klant thuis afgesproken om het resultaat persoonlijk te bekijken. Tijdens dit gesprek hebben wij de hele verbouwing nog een doorgenomen. Wij ontvangen dan graag de feedback om de toekomstige klant dan nog beter van dienst te kunnen zijn. Tijdens de werkzaamheden hebben we leuke foto’s kunnen maken, maar van tijdens ons laatste bezoek hebben wij van de nieuwe badkamer mooie foto’s gemaakt. U die u hieronder bekijken.
Vindt u het resultaat ook zo mooi. En wilt u dat alles van A tot geregeld wordt, neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze 1000m2 grote showroom in Amsterdam Noord. Maar als u een afspraak maakt dan bent u er zeker van dat wij alle tijd voor u reserveren om u zo goed mogelijk te woord te staan.

Sanitair inspiratie

TH-Badkamer en Toilet

Bekijk project

Design Toilet Volendam

Bekijk project

Bij de klant in Huysch | Klant: “Professioneel – klant georiënteerd – mooi eindresultaat!”

Bekijk project

TH-Design badkamer Amsterdam

Bekijk project

TH-Badkamer Purmerend

Bekijk project

Bezoek onze showroom

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten, komt u dan eens langs in onze 1000m2 grote showroom. U bent vrij om altijd langs komen wanneer u wilt maar als u een afspraak maakt dan reserveren wij alle tijd voor u.