Robuust en natuurlijk

Een houten keuken is robuust, natuurlijk en past in bijna elk interieur. Het natuurlijke materiaal is in veel soorten en stijlen verkrijgbaar en dat maakt dat de houten keuken voor vele verschillende woonstijlen een mooie aanvulling kan zijn. Houten accenten geven de keuken een warme en huiselijke uitstraling en maken van uw keuken het hart van uw huis!

Verschillende soorten hout

Hout laat zich goed gebruiken in de keuken. Bijna elke houtsoort kan in de keuken gebruikt worden en, met regelmatig onderhoud, voor jarenlang plezier zorgen. De meest gebruikte houtsoort in de keuken is eikenhout. Dit komt omdat het op veel manieren bewerkt kan worden en het erg lang mee gaat. De robuuste nerven en natuurlijke uitstraling zijn veelal de doorslaggevende factor bij de keuze van eikenhout.

Naast eikenhout kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld notenhout of een steigerhouten keuken. Elke houtsuurt heeft zijn eigen unieke eigenschappen en geeft uw keuken een andere uitstraling.

Houtlook keuken

Wilt u wel de robuuste en natuurlijke uitstraling van een hout, maar zoekt u liever een goedkoper en onderhoudsvriendelijker alternatief? Kies dan voor een keuken met houtlook in plaats van een écht houten keuken. Een keuken met houtlook bestaat veelal uit MDF met een HPL toplaag. De HPL toplaag is uitermate duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar voelt niet aan als écht hout.

Wilt u naast de ‘look’ ook de ‘feel’ van echt hout in uw keuken? Dan kunt ook kiezen voor een keuken met fineerlaag. Bij fineer wordt er gebruik gemaakt van een dunne houtlaag die op de ondergrond verlijmd wordt, waardoor het haast niet van echt hout te onderscheiden is.

Combineer met een houten keuken

Hout komt in ieder interieur goed tot zijn recht. Mede daardoor kunt u een houten keuken ook erg goed combineren met andere woonstijlen, of zelfs verschillende keukenstijlen met elkaar combineren. Zo kunt u een houten keukenblad bijvoorbeeld perfect combineren met een industriële of landelijke keukenstijl. Door verschillende stijlen te combineren creëert u een unieke keuken met een persoonlijke touch!

U kunt er ook voor kiezen om verschillende kleuren te combineren. Zo doen zwarte apparaten en accessoires het bijvoorbeeld erg goed in een lichte houten keuken, maar kunt u juist ook kiezen voor lichte accessoires om zo een oase van licht en rust te creëren. De mogelijkheden met hout zijn eindeloos!

Houten keukens op maat

Niet elke keuken is hetzelfde, en dat geldt uiteraard ook voor de houten keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een steigerhouten keuken of juist een moderne keuken met enkel een houten keukenblad. Wat uw keukenwens ook is, bij TuijpsHuysch doen wij er alles aan om deze te verwezenlijken. Samen met één van onze keukenadviseurs neemt u al uw eisen en wensen door, waarna wij samen met u op zoek gaan naar ow droomkeuken. Hebben wij deze gevonden? Dan zorgen wij ervoor dat deze vakkundig bij u thuis wordt geplaatst zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw nieuwe houten keuken!

Uw houten keuken bij TuijpsHuysch

Bent u ook op zoek naar uw houten droomkeuken? Bezoek dan eens de showroom van TuijpsHuysch in Weesp! In onze ruime showroom vindt u vele verschillende voorbeeldopstellingen en kunt u uw keuken geheel naar wens samenstellen. Onze keukenadviseurs staan voor u klaar om onder het genot van een kopje koffie op zoek te gaan naar uw droomkeuken. Maak snel uw afspraak en kom ook langs!