Hoe wordt uw keuken praktisch?

Uw keuken wordt praktisch als over de belangrijkste drie kenmerken van de keuken behoefte goed is nagedacht. Dit houdt in;

  1. Eenvoudige werkprocessen (ergonomie)
  2. Voldoende opbergruimte (opbergruimte)
  3. Een hoog bewegingscomfort (comfort)

 

Ergonomie

In de keuken worden vaak repeterende bewegingen gemaakt. Daarom is het verstandig om van te voren te bedenken welk keukengerief u vaak en waar gebruikt. Zo worden de afstanden binnen de keuken verkort en heeft u alles snel en gemakkelijk bij de hand. Voor zover als mogelijk delen wij de keuken vaak op in zones als, voorraad, opbergen, spoelen en afval, voorbereiden en koken/bakken. Bekijk hier wat een makkelijke indeling is voor uw gewenste keuken opstelling. Voorraadlades en klapdeuren (voor de bovenkasten) in plaats van deuren. Het grote voordeel van voorraadlades en klapdeuren is dat het veelvuldig bukken en zoeken niet meer nodig is.

Opbergruimte

De grootte van uw huishouden bepaalt uw persoonlijk wensen en behoefte aan opbergruimte. Heeft u een groot gezin, dan heeft u waarschijnlijk meer behoefte opbergruimte voor borden, potten en voorraad. Heeft u vaak gasten die komen eten ook dat kan uw behoefte voor veel opbergruimte vergroten. Kookt u graag uitgebreid dan heeft u behoefte aan bijzondere kook benodigdheden. Lees meer.

Comfort

Een gemiddelde keuken wordt 15 jaar lang bijna dagelijks gebruikt, u wilt daarom zeker zijn van uw aankoop. Het comfort van uw nieuwe keuken zit in kleine details. Het gemakkelijk openen van uw keukenkastjes of lades is erg belangrijk. Of dat nu met of zonder greep gebeurt. Uw kastjes kunnen bijvoorbeeld worden geopend zonder enig krachtsinspanning. Met bijvoorbeeld mechanische of elektrische openingsondersteuning openen meubelen door eenvoudig aantikken. Het bedienen van lades bijvoorbeeld als ze later zwaar beladen zullen worden. Brede zware klapdeuren moeten gemakkelijk bewogen kunnen worden en in elke positie stoppen. Lades, klapdeuren en deuren die voorzien van softclose systeem sluiten comfortabel en geruisloos.  Klapdeuren kunnen elektrisch worden gesloten met een gemakkelijke schakelaar.

Bezoek onze showroom

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten, komt u dan eens langs in onze 1000m2 grote showroom. U bent vrij om altijd langs komen wanneer u wilt maar als u een afspraak maakt dan reserveren wij alle tijd voor u.