Hier begint keukenplanning

Wat u in een keuken doet is bijna elke dag gelijk. Er zijn een aantal processen die elke dag terugkomen. Uw keukenadviseur helpt u om de afstanden te verkorten en de keuken zo ergonomisch mogelijk in te delen. Zo zorgt uw adviseur er voor dat u alles snel bij de hand heeft.

Zo wordt uw werk gemakkelijker: Keukenzones

Afhankelijk van de standaard activiteiten die u in uw keuken uitvoert kan uw adviseur deze in zones indelen. Zo heeft u altijd alle onderdelen op het juiste moment op de juiste plek.

Zone “voorraad”
In de zone “voorraad” worden levensmiddelen bewaard. Houd bij voorkeur al bij de planning rekening met een gemakkelijke toegang.

Zone “opbergen”
In de zone “opbergen” is er plaats voor bestek, servies en glazen. Het is praktisch als de vaatwasmachine zich in de buurt bevindt.

Zone “spoelen & afval”
In het centrum van deze “natte zone” bevinden zich de vaatwasmachine en spoelbak. Ideaal als afwasborstels en andere hulpmiddelen hier kunnen worden bewaard.

Zone “voorbereiden”
Tussen de spoelbak en de kookplaats bevinden zich alle keukenaccessoires die u nodig hebt om gerechten voor te bereiden. In de voorraadlades hebt u alles altijd bij de hand – en direct in de buurt van het werkblad.

Zone “koken/bakken”
Plan bij voorkeur ruimte voor potten, pannen en kookgerei in de directe omgeving van de kookplaat. Bewaar bakplaten en baktoebehoren indien mogelijk in de buurt van de oven.

Goede toegang gemakkelijk voorzien

Voorraadlades en klapdeuren in plaats van deuren
Alles gemakkelijk overzien en binnen handbereik? Dankzij voorraadlades en klapdeuren is vermoeiend bukken en zoeken verleden tijd.

Voorkom Bukken

Het grote voordeel van lades in uw keuken. Het vele bukken en zoeken wordt voorkomen.

Bereikbaarheid optimaliseren

De klapdeuren bewegen naar boven toe, buiten de werkzonde zodat u makkelijk en vlot toegang heeft tot de inhoud van de kastjes.

 

Bedenk van te voren wat u vaak gebruikt

Wat gebruikt u nou écht elke dag en wat niet. Als u alles op de juiste hoogte plaatst dan bespaart u uzelf veelvuldig bukken en strekken.

Bezoek onze showroom

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten, komt u dan eens langs in onze 1000m2 grote showroom. U bent vrij om altijd langs komen wanneer u wilt maar als u een afspraak maakt dan reserveren wij alle tijd voor u.