De afzuigkap is een onmisbaar onderdeel in de keuken. Met een goed werkende afzuiging voorkomt u de verspreiding van nare kookluchtjes en dampen. Daarnaast zijn ze vaak ook voorzien van licht, waardoor u nooit in het donker staat te koken. Zoekt u een nieuwe afzuigkap in de omgeving van Amsterdam? Bij TuijpsHuysch hebben wij diverse soorten afzuiging voor elke keukenstijl!

Verschillende soorten afzuigkappen

Er zijn nogal wat soorten afzuiging op de markt en elk type heeft zijn eigen voordelen. Benieuwd welke afzuiginghet beste aansluit op al uw kookwensen?

Inbouw afzuigkap

De inbouw afzuigkap is relatief goedkoop in aanschaf. Bovendien neemt deze weinig ruimte in beslag waardoor de inbouw afzuigkap in bijna elke keuken geplaatst kan worden. De inbouw kap wordt onder een bestaande schouw of keukenkastje geplaatst, waardoor deze praktisch onzichtbaar is.

Klassieke schouwkap

Misschien heeft u juist liever een echte blikvanger in de keuken? Dan is de klassieke schouwkap een goede keuze. Strak vormgegeven of traditioneel, dit type schouwkap zal de stijl van uw keuken altijd benadrukken.

Kookveldafzuiging

Kookveldafzuiging is wat prijziger, maar biedt vele voordelen. Deze afzuigkap zit namelijk weggewerkt in het kookeiland of aanrechtblad waardoor u een mooi rustig beeld in de keuken krijgt. Kookveldafzuiging is in vele verschillende vormen verkrijgbaar, waaronder de kookplaat met afzuiging of een downdraft!

Kiezen voor lucht afvoeren of recirculatie

Overweegt u een nieuwe afzuigkap te kopen, dan kunt u kiezen voor een model met recirculatie of voor een variant met luchtafvoer.

Recirculatie

Koopt u een afzuigkap met recirculatie dan heeft deze een ingebouwde motor. De afzuigkap zuigt de kookluchtjes op, filtert ze en blaast de schone lucht dan terug de keuken in. Een recirculatie kap bevat koolstof filters die de geur uit de lucht absorberen. Het handige van een model met recirculatie is dat er geen luchtafvoer naar buiten nodig is. Dit komt goed van pas in appartementen of wanneer jij graat een kookplaat in jouw kookeiland wilt.

Lucht afvoeren

Een afzuigkap met luchtafvoer betekent dat u rekening moet houden met de plaatsing van de afvoerbuis. Kiest u bijvoorbeeld voor een inbouw model onder een keukenkastje, dan loopt de afvoerbuis door je keukenkastje. Wanneer u een schouwkap kiest dan zit de afvoerbuis netjes weggewerkt in de schouw. Beschikt u over een keuken met centrale luchtafvoer? Dan kunt u de afzuigkap daar op aansluiten.

Een afzuigkap voor elke keukenstijl

Bij TuijpsHuysch hebben we een ruim assortiment afzuigkappen in uiteenlopende stijlen, modellen en kleuren. Zo vindt u altijd een kap die goed past bij de stijl van uw keuken. Gaat u voor klassiek in glanzend RVS? Of heeft u liever een exemplaar in strak wit? Bijzonder trendy is een zwart model. Dit past perfect in een moderne keuken met zwart omlijste glazen deuren en zwarte raamkozijnen. Kies daarbij voor kranen in zwart en uw keuken krijgt een stijlvolle en moderne uitstraling.

Afzuigkap kopen bij TuijpsHuysch

Bij TuijpsHuysch hebben wij de beste apparatuur voor uw keuken. Ook voor een duurzame afzuigkap zit u goed bij ons. Bovendien bieden wij u graag deskundig en persoonlijk advies. We helpen u bij de juiste keuze en begeleiden desgewenst ook de installatie van uw nieuwe afzuigkap in uw keuken.

Wilt u eerst even rustig rondkijken en de verschillende mogelijkheden ontdekken? Of wilt u wel een nieuwe afzuigkap kopen, maar weet u nog niet zo goed waar u moet beginnen? Maak gerust een afspraak en kom langs in onze showroom in Weesp. De koffie staat klaar!