Een gasfornuis is onmisbaar in de keuken. Of u nu een echte hobbykok bent of alleen simpele gerechten bereidt, een gasfornuis geeft u een arsenaal aan mogelijkheden om te koken, bakken, garen en stomen. Wilt u ook een nieuw gasfornuis kopen of bent u benieuwd welke soorten gasfornuis er zijn? Wij voorzien u graag van passend en persoonlijk advies!

De voordelen van een gasfornuis

Een gasfornuis is een kookplaat met branders waar pannen op gezet worden. Door aan de knoppen te draaien kunt u de gastoevoer openen of dichten, waardoor u volledige controle over de temperatuur heeft. Daarnaast heeft de vlam direct contact met de pan, waardoor uw eten sneller bereid wordt. Tegenwoordig zijn alle gasfornuizen ook voorzien van vlambeveiliging, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het lekken van gas!

Welke soorten gasfornuis zijn er?

Een gasfornuis kan uit een losse kookplaat bestaan, maar is ook verkrijgbaar als gasfornuis met oven. Afhankelijk van uw eigen voorkeur kan een gasfornuis los geplaatst worden of ingebouwd worden. Wilt u ook thuis de lekkerste gerechten maken? Kies dan voor een gasfornuis met wokbrander, visbrander of teppan yaki plaat.

Wilt u volledig van het gas af? Kies dan voor een elektrisch fornuis. Een elektrisch fornuis sluit u aan op het stroomnet en verwarmt uw eten met behulp van een elektrische kookplaat. Hiermee bespaart u niet alleen op uw gaskosten, maar bent u ook meteen milieubewust bezig.  Wilt u ook elektrisch koken? Neem dan ook eens een kijkje bij onze inductie kookplaten!

Hoeveel pitten heb ik nodig?

Het aantal gewenste branders is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Kookt u vaak met een grote wok of grotere pannen, dan is het handig om te kiezen voor een fornuis met een speciale wokbrander. Een gasfornuis met wokbrander bestaat over het algemeen uit 5 pitten, zodat u ook meer dan genoeg ruimte overhoudt voor andere pannen. De standaard breedte van een fornuis is 90 centimeter. Maar er zijn ook fornuizen van 100 of zelf 120 centimeter breed. Deze passen bijvoorbeeld goed in een kookeiland. Hoe groter het fornuis, hoe meer pitten u kunt kiezen. Bent u er nog niet helemaal uit? Onze adviseurs denken graag met u mee!

Gasfornuis kopen bij TuijpsHuysch

Bij TuijpsHuysch vindt u een breed assortiment aan gasfornuizen voor elke keken. Of u nu kiest voor een gasfornuis met oven, een elektrisch fornuis of een losstaan gasfornuis, bij TuijpsHuysch vindt u precies waar u naar op zoek bent. Heeft u uw nieuwe gasfornuis gevonden? Dan zorgen wij ervoor dat deze zo snel mogelijk bij u geleverd én geïnstalleerd wordt.

Wilt u graag weten welk gasfornuis het beste bij u past? Bezoek dan ook eens onze ruime showroom in Weesp en laat u adviseren en inspireren!