In een moderne keuken mag een inductie kookplaat niet ontbreken. Een kookplaat op inductie werkt op elektriciteit, in tegenstelling tot een gasfornuis. Koken op inductie is zuinig, duurzaam, efficiënt en veilig. Het is dan ook niet vreemd dat deze vorm van koken steeds populairder wordt!

Wat is een inductie kookplaat?

Een inductie kookplaat is een glazen plaat waarop je gemakkelijk kunt koken. De kookplaat werkt op stroom, waardoor het gebruik van gas tijdens het koken overbodig is. Daarnaast is de temperatuur makkelijk te regelen. De kookplaat heeft namelijk verschillende standen.

Hoe werkt een inductie kookplaat?

Door de elektrische spoelen onder de kookplaat wordt een magnetisch veld opgewekt. Zodra je een pan met ijzerhoudend materiaal op de kookplaat zet, wordt dit omgezet in warmte. Het is hierbij van belang dat je pannen hebt met magnetiseerbaar metaal. Anders kan de pan niet opwarmen en zult u dus ook niet kunnen bakken, braden of koken. Bij TuijpsHuysch voorzien wij u daarom ook graag van advies voor de juiste pannen en andere kookgerei voor koken op inductie.

Wat zijn de voordelen van inductie koken?

Koken op inductie kent vele verschillende voordelen. Wij lichten de grootste voordelen graag voor u uit!

Veilig

Een inductie kookplaat is erg veilig. Als u geen pan op de kookplaat zet, wordt het namelijk niet warm. Ook is er geen sprake van vuur, dus is het risico op een brandwond erg klein. Omdat de kookplaat werkt op elektriciteit en niet op gas, heeft u ook geen last van een gaslucht en kunt u ook niet per ongeluk het gas open laten staan. Dit is niet alleen fijn voor uzelf, maar ook voor kinderen of huisdieren.

Duurzaam en zuinig

Naast de veiligheid is ook duurzaamheid een belangrijk voordeel. Er is steeds minder aardgas beschikbaar en daarom stappen steeds meer mensen over op een kookplaat op inductie. Hierbij is alleen elektriciteit nodig. Ook is een inductie kookplaat extra zuinig, omdat er geen warmte verloren gaat bij het koken op inductie. Koken op inductie is dus ook nog eens goed voor de portemonnee!

Gebruiksgemak

Een inductie kookplaat is gemakkelijk schoon te maken, omdat het oppervlak volledig glad is. U heeft geen last van brander deksels en pannendragers die in de weg zitten. De oppervlakte van de plaat blijft koud, waardoor bereid voedsel niet aankoekt. Hierdoor hoeft u in de meeste gevallen alleen een doekje over de inductieplaat te halen.

Verschillende functies

Bij TuijpsHuysch vindt u een ruim aanbod aan inductie kookplaten. Zo kunt u kiezen voor een kookplaat met warmhoud functie. Hiermee zorgt u dat uw bereide maaltijd warm blijft. Een inductie kookplaat met pan herkenning zorgt ervoor dat de kookplaat niet aangaat als er geen pan op staat.

Ook zijn er inductie kookplaten met een boosterfunctie. Hierbij is het mogelijk om meer vermogen in een enkele kookplaat te sturen, waardoor de kooktijd wordt verkort. De functie overkookbeveiliging of automatische uitschakeling zorgt ervoor dat de kookplaat zichzelf uitschakelt als er water op het bedieningsgedeelte komt of als de kookplaat ongebruikelijk lang aanstaat.

Inductie kookplaat kopen bij TuijpsHuysch

Wilt u graag koken op inductie, maar twijfelt u nog welke kookplaat u moet hebben? Onze adviseurs helpen u graag om de juiste inductie kookplaat te vinden. Bezoek onze ruime showroom in Weesp en doe eindeloos inspiratie op. Onze adviseurs helpen u graag met al uw vragen en kijken samen met u naar de perfecte oplossing.

Ook overstappen naar een inductie kookplaat? Maak een afspraak en kom langs wanneer het u uitkomt!