Een stijlvolle keuken heeft keukenkastjes, een aanrechtblad en keukenapparatuur die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Zo creëert u eenvoud als het gaat om design en kleur en dat zorgt voor een mooi resultaat. Ook de keukenkraan is een belangrijk element in de keuken. Niet alleen omdat u deze dagelijks gebruikt, maar ook omdat de keukenkraan dé blikvanger van uw keuken kan zijn.

De werking van een keukenkraan

In een kraan zijn twee koperen buizen verwerkt die verbonden zijn met de aansluiting voor het warme en koude water. De meeste keukenkranen zijn aan de binnenkant voorzien van een menghuls. Zo kan het warme en koude water gemengd worden als u de kraan aanzet. Ook bevinden zich in de kraan keramische schijven die de juiste waterstroom uit de kraan laat komen, zoals alleen koud water, alleen warm water of warm en koud water gemengd. Met de hendel aan de kraan bepaalt u dus zelf welke temperatuur het water uiteindelijk krijgt, door deze in een bepaalde stand te plaatsen als u de kraan opendoet.

Waar moet een goede keukenkraan aan voldoen?

Als u van plan bent een keukenkraan te kopen moet u erop letten dat de kraan in de juiste verhouding tot de spoelbak en het aanrecht is. Een kraan die te kort op het aanrechtblad gemonteerd is, is natuurlijk niet handig. U moet bijvoorbeeld ook de mogelijkheid hebben een grote pan onder de keukenkraan te kunnen plaatsen. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de bediening. Heeft u een kraan op het oog waarbij de hendel aan de linker- of rechterzijde zit? Let er dan op dat u voldoende ruimte overhoudt tijdens het plaatsen zodat u de hendel ook ruim kunt bedienen.

Welke soorten keukenkranen zijn er?

In het assortiment keukenkranen wat wij aanbieden in Amsterdam vind u veel soorten keukenkranen. De kranen hebben verschillende vormen en maten. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. Kies een keukenkraan met de functies die het beste bij uw behoeften én keukenstijl past. Een keukenmengkraan of een kokendwater kraan; er is van alles mogelijk. Ook kunt u denken aan een keukenkraan met een hoge hals en een uittrekbare sproeikop. Houdt er bij het uitzoeken ook rekening mee of u een of twee spoelbakken heeft. Dan kunt u een model kiezen waarbij de hals van de kraan ook nog van de ene spoelbak naar de andere kan draaien.

Keukenkraan kopen bij TuijpsHuysch

Maak uw keuken compleet met een passende keukenkraan. Kom langs in onze showroom in Amsterdam om de vele mogelijkheden te bekijken. Weet u niet precies welke keukenkraan geschikt is voor uw keuken? Vraag het gerust aan een van onze medewerkers. Maak alvast vrijblijvend een afspraak en vind ook uw nieuwe keukenkraan bij TuijpsHuysch!