Een koelkast is onmisbaar in elke keuken. Of u nu een echte hobbykok bent of alleen maar snelle maaltijden bereidt, de koelkast is iedereens beste vriend in de keuken. Door de toenemende eisen en wensen van mensen in de keuken, is er ook een ruim aanbod aan koelkasten ontstaan. Zoekt u ook een nieuwe koelkast? Dan bent u bij TuijpsHuysch aan het juiste adres!

Hoe werkt een koelkast?

Een koelkast is ontworpen om jouw verse ingrediënten zo lang mogelijk goed te houden. Dit doet een koelkast niet door koude lucht aan te voeren, maar door warmte uit de koelkast te onttrekken. De koelkast maakt gebruik van een condensor, die gas condenseert tot koude vloeistof. Deze koelvloeistof wordt door de volledige koelkast verspreid door middel van buizen. Hier heeft de koelvloeistof de mogelijkheid om de warme lucht op te nemen, waardoor uw koelkast dus eigenlijk niet koelt, maar warmte afvoert!

Waar moet een goede koelkast aan voldoen?

Een koelkast is niet zomaar een uitgave, daarom is het dus ook van belang dat u goed nadenkt over welke koelkast het beste in uw keuken past. Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte u heeft. Heeft u genoeg ruimte voor een koelkast met dubbele deur of heeft u net genoeg ruimte over voor een enkele koelkast? Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt u ook kiezen voor een groter of kleiner vriesgedeelte.

Naast de beschikbare ruimte is het ook belangrijk om naar het energielabel te kijken. Aan de hand van het energielabel kunt u zien hoeveel stroom een koelkast verbruikt. Handig wanneer u milieubewust wilt leven!

Welke soorten koelkasten zijn er?

Tegenwoordig vindt u voor elke keuken een perfecte koelkast. Veruit de meeste mensen kiezen voor een vrijstaande koelkast of inbouwkoelkast. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een koel-vriescombinatie of een Amerikaanse koelkast, waarbij u twee deuren naast elkaar heeft. Afhankelijk van uw wensen en eisen vindt u bij TuijpsHuysch de perfecte koelkast!

Koelkast kopen bij TuijpsHuysch

Wilt u een koelkast kopen of zelfs uw volledige keuken vernieuwen met nieuwe keukenapparatuur? TuijpsHuysch helpt u graag verder. Met een ruim aanbod aan koelkasten van de grootste merken bent u bij ons aan het juiste adres voor een nieuwe koelkast. Bezoek onze showroom in Weesp en laat u inspireren en adviseren door onze deskundige adviseurs!