Omdat kookluchtjes lang blijven hangen en zich verspreiden in de ruimte, is een goed afzuigsysteem in de keuken nodig. Het vervelende van een afzuigkap is dat deze vaak vrij groot is en in het zicht hangt. Heeft u liever een praktisch onzichtbare afzuiging in uw keuken? Dan is kookveldafzuiging precies wat u zoekt. Met een geïntegreerde afzuiging zijn vieze luchtjes definitief verleden tijd!

Wat is kookveldafzuiging?

Kookveldafzuiging, of werkbladafzuiging, is de laatste innovatie op het gebied van afzuiging. Deze geïntegreerde vorm van afzuiging is niet alleen mooi weggewerkt in het kookblad, maar is ook uiterst efficiënt dankzij de stillere en sterkere motoren. Omdat de afzuiging in het kookblad verwerkt is, krijgen vervelende luchtjes en kookdampen geen kans meer om zich naar boven te werken en de keuken te vervuilen. Ze worden rechtstreeks vanuit de pan naar beneden gezogen.

Hoe werkt kookveldafzuiging?

Tijdens het koken zorgt een krachtig afzuigsysteem in de kookplaat ervoor dat de damp gelijk naar beneden wordt gezogen. Dit gebeurt met een snelheid van vier meter per seconde. De kookdampen stijgen op met een snelheid van slechts een meter per seconde. De afzuigsnelheid van de kookplaat is dus groter en krachtiger dan de opstijgsnelheid. Hierdoor krijgen vetdeeltjes, geuren en dampen geen kans om zich naar boven te werken en zich te verspreiden. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw keuken geurloos blijft, maar voorkomt ook dat uw keuken onder de vetspetters komt te zitten.

Ontdek de voordelen

Het grootste voordeel van kookveldafzuiging is dat het, in tegenstelling tot de klassieke afzuigkap, geen ruimte inneemt. Het handige systeem is verwerkt in de kookplaat zelf. Hierdoor is het bijna onzichtbaar. De modellen en mooie designs van deze kookplaten passen perfect in de moderne en strakke keuken. Een ander groot voordeel is dat de motor een stuk stiller is dan de motor van een traditionele afzuigkap.

Verschillende soorten

De kookplaat met afzuiging is in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Afhankelijk van uw wensen en eisen is er altijd een vorm van kookveldafzuiging die bij uw keuken past. U kunt kiezen uit:

  • Kookveldafzuiging: Een losse afzuiging die in de bestaande kookplaat geplaatst wordt om zo kookluchtjes en dampen te elimineren.
  • Kookplaat met afzuiging: Een kookplaat waarbij de afzuiging al is ingebouwd. Dit kan zowel in het midden van de kookplaat als aan één van de zijkanten.
  • Downdraft: Bij een downdraft kookplaat zit de afzuigkap niet in het kookblad zelf, maar in het werkblad. U schuift de downdraft kap makkelijk omhoog wanneer u gaat koken. Bent u klaar? Dan schuift u de kappen makkelijk weer in zodat u er helemaal niets meer van ziet.

Kookveldafzuiging bij TuijpsHuysch

Wilt u graag meer weten over kookveldafzuiging of bent u benieuwd welke vorm van afzuiging in uw keuken past? Kom dan eens langs bij de showroom van TuijpsHuysch, gevestigd in Weesp. Onze keukenexperts geven u graag een demonstratie van onze kookveldafzuiging en voorzien u van deskundig en persoonlijk advies. Maak alvast een afspraak en kom langs voor advies op maat!