Een moderne keuken is natuurlijk niet compleet zonder oven. Koken bestaat namelijk uit meer dan alleen het bereiden van gerechten op de kookplaat of op het fornuis. Voor een afwisselend menu profiteert u van de functies die de oven u te bieden heeft. Met de verschillende soorten ovens uit het assortiment van TuijpsHuysch is er altijd een die bij uw smaak past.

Wat is een oven?

Een oven is een keukenapparaat dat niet alleen voedsel op kan warmen. U laat hier ook gerechten in garen. De oven bevat namelijk een verwarmingselement. U warmt op deze manier bijvoorbeeld iets op lage temperatuur langzaam op. Het is ook mogelijk om een gerecht op een temperatuur van meer dan 200 graden in de oven te bakken of braden. Uiteraard is het per soort oven afhankelijk welke minimale en maximale temperaturen er van toepassing zijn.

Welke soorten ovens zijn er?

Elektrische ovens of heteluchtovens zijn populaire opties en kunt u ook overwegen als u van plan bent een oven te kopen in Amsterdam. Het verschil hiertussen is dat er bij een elektrische oven een verwarmingselement zorgt voor de juiste temperatuur van de oven. Dit element verwarmt de boven- en onderkant van de oven. Bij een heteluchtoven wordt de oven verwarmd doordat er letterlijk hete lucht door de hele oven geblazen wordt. Een inbouwoven plaatst u op ooghoogte zodat u altijd gemakkelijk de gerechten in en uit de oven haalt. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei uitbreidingen op de functies van de oven. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combioven of stoomoven. Vertel de specialisten van TuijpsHuysch uw wensen, dan gaan we samen op zoek naar een oven die écht bij u past.

Hoe groot moet de oven zijn?

Ovens zijn verkrijgbaar in twee standaardmaten. De een is 45 centimeter hoog en de andere 60 centimeter. Wat u kiest, is natuurlijk afhankelijk van de plek waar u de oven in uw keuken wilt plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken wat u allemaal van plan bent met de oven te gaan doen. Maakt u regelmatig voor grotere gezelschappen ovenmaaltijden klaar? In dat geval kies je voor een hogere oven zodat er meerdere ovenschalen tegelijk in passen.

Oven kopen bij TuijpsHuysch

Kom naar de showroom van TuijpsHuysch en bekijk het uitgebreide assortiment ovens dat u kunt kopen in Amsterdam. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden zodat u niet alleen een mooie inbouw oven in uw keuken heeft, maar ook het juiste type. Dan weet u zeker dat u al uw gerechten op de juiste wijze kunt bereiden.

Maak snel een vrijblijvende afspraak op een dag naar keuze!