In een druk huishouden is een vriezer onmisbaar. U kunt er overblijfseltjes in bewaren zodat u altijd iets in huis heeft, maar ook voor langere tijd ingrediënten invriezen zodat u deze op een later moment nog een keer kunt gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk altijd lekker om een koud ijsje in huis te hebben op warme zomerdagen. Een vriezer is dus onmisbaar in een modern huishouden!

Hoe werkt een vriezer?

Een vriezer zorgt ervoor dat uw eten koud blijft door middel van koelmiddel dat verdampt. Een speciale pomp zorgt dat de warme lucht, die zich in eerste instantie in de vriezer bevindt, verdwijnt. De koelvloeistof krijgt hierdoor de kans om te verdampen en de koude lucht hecht zich in de vriezer. Dit heeft tot gevolg dat de temperatuur daalt en de inhoud, in dit geval uw voedingswaren, kan bevriezen. Door de vriezer op de juiste temperatuur in te stellen, houdt u de kou ook vast. Wanneer u de deur opent verdwijnt deze kou en komt er warme lucht naar binnen. Zorg er dus voor dat u de deur van uw vriezer niet te vaak en zeker niet te lang opent.

Verschillende soorten vriezers

Vriezers zijn er allerlei soorten en maten. Afhankelijk van uw wensen en eisen en de beschikbare ruimte kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan vriezers. Wilt u een strak en modern design? Dan kiest u natuurlijk voor een inbouwvriezer die naadloos in uw keuken verwerkt wordt. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunt u kiezen uit een inhoud van 100 tot 200 liter.

Wilt u liever een losse vriezer in huis? Dan kunt u kiezen voor een compact tafelmodel of een grote vrieskast. Met een tafelmodel vriezer heeft u in de meeste gevallen de beschikking over drie lades en een inhoud variërend van 100 tot 150 liter.

Heeft u behoefte aan een grotere inhoud? Kies dan voor een losse vrieskist met een inhoud tot 400 liter. Dit is ruim voldoende om een grote voorraad eten in op te slaan!

Waar moet u op letten op als u een vriezer koopt?

Wanneer u een nieuwe vriezer wilt kopen zijn er een aantal zoeken waar u rekening mee moet houden. Allereerst wilt u natuurlijk voldoende opbergruimte in uw vriezer. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het energielabel. De beste keuze is uiteraard een vriezer met energielabel A+++, maar met energielabel C of beter zit u over het algemeen wel goed.

Wilt u een onderhoudsarme vriezer? Kies dan voor een vriezer met No Frost. Dit zorgt ervoor dat u uw vriezer nooit meer handmatig hoeft te ontdooien, wat de levensduur ten goede komt!

Vriezer kopen bij TuijpsHuysch

Bij TuijpsHuysch vindt u een ruim aanbod aan vriezer in alle soorten en maten. Wilt u uw volledige keuken renoveren of alleen uw vriezer of andere keukenapparatuur vervangen? Dan bent u bij TuijpsHuysch aan het juiste adres. Wij helpen u graag met passend advies en installeren uw vriezer desgewenst bij u thuis. Bezoek onze showroom in Weesp of maak een online afspraak voor advies op maat!