De ideale keuze voor kleine ruimtes

Een parallel keuken bestaat uit twee rechte keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. Omdat een keuken met parallel opstelling weinig ruimte in beslag neemt zien we deze keukenopstelling vooral terug in smalle ruimtes, vaak afgesloten van het woon- en eetgedeelte. Bent u ook beperkt in uw beschikbare ruimte? Dan is een parallel keuken zeker een goede oplossing!

Een van de grootste voordelen van een parallel keuken is het optimaal benutten van ruimte. Doordat de twee rechte keukenelementen tegenover elkaar staan, wordt er geen ruimte verspild aan hoeken of bochten. Hierdoor kan er meer opbergruimte gecreëerd worden en blijft er genoeg loopruimte over in de keuken.

Functionaliteit in een kleine ruimte

Een parallel keuken kent, net als de hoekkeuken, een optimale indeling voor een goede werkdriehoek. Dankzij de beperkte ruimte heeft u alles binnen handbereik en kunt u zelfs met meerdere mensen tegelijk aanwezig zijn in de keuken. Toch is de parallel opstelling niet zomaar voor elke kleine ruimte geschikt.

Zo is te veel ruimte tussen de keukenelementen niet praktisch, maar moet u wel genoeg ruimte hebben om uw keukenkastjes tegenover elkaar te openen. Een ideale afstand tussen de keukenelementen in een parallel opstelling is twee meter, met een minimale afstand van 1,20 meter. Meet ook zelf op welke afstand voor u het beste werkt voordat u een nieuwe keuken plaatst.

Look van een parallelkeuken

De “standaard” parallel keuken bestaat uit twee rechte keukenelementen met een werkblad aan beide kanten. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden met een parallel opstelling. Overweeg bijvoorbeeld om één zijde van de keuken te vervangen met een grote kastenwand met inbouwapparatuur. Op deze manier vergroot u de opbergmogelijkheden, maar wordt de werkruimte wel wat kleiner.

Een andere populaire variant is de parallel keuken met bar. Bij deze keukenvariant wordt het uiteinde van één van de keukenelementen vervangen door een bargedeelte waar vrienden en familie kunnen plaatsnemen. Hiermee maakt u de keken direct gezellig en staat u nooit meer alleen te koken!

Stel uw parallel keuken zelf samen

Een parallel keuken wordt vaak als saai gezien, maar is juist allesbehalve dat. Met uw eigen wensen en eisen en een beetje creativiteit is een parallel keuken een toevoeging voor elke woning. Samen met één van onze adviseurs neemt u uw wensen en eisen door, kijkt u naar de verschillende mogelijkheden en wordt er een 3D-keukenontwerp gemaakt, zodat u direct ziet hoe uw nieuwe keuken eruit komt te zien. U zult zien dat een keuken met parallel opstelling ook bij u in huis past!

Zoekt u een parallel keuken of wilt u eerst nog inspiratie opdoen en passend advies ontvangen? Dan verwelkomen wij u graag bij TuijpsHuysch in Weesp. In onze ruime showroom vindt u vele verschillende voorbeeldopstellingen en de laatste trends op het gebied van keukens en badkamers. Maak alvast een afspraak of kom langs en laat u adviseren en inspireren bij TuijpsHuysch!