Wat zijn de belangrijkste elementen van een professionele keuken?

Geplaatst op: 16 mei 2023

Echt kookgenot ervaart u pas met de juiste keukenelementen. Tijd dus om uw oude snijplanken en botte messen te vervangen door professionele keukenapparatuur. Van high-end apparatuur en kokendwaterkranen tot een gloednieuwe waterkoker en pannenset. Dit zijn de essentials voor een professionele keuken!

Professionele keukenapparatuur

Professionele keukenapparatuur is essentieel voor het bereiden van hoogstaande gerechten. Investeren in de juiste professionele keukenapparatuur zorgt ervoor dat u efficiënter kunt werken en nog langer van uw keuken kunt genieten. Enkele essentiële apparaten die niet mogen ontbreken zijn:

 • Ruime kookplaat
  Een kookplaat met voldoende gas (of elektrische) pitten zorgt ervoor dat u altijd ruimte heeft voor een extra pan op het vuur. Hierdoor hoeft u niet constant te wisselen met pannen en kunt u zelfs meerdere gerechten tegelijk bereiden.
 • Oven
  Met een professionele oven kunt u gerechten ontdooien, bakken, koken en nog veel meer. Wanneer u kiest voor een oven met meerdere programma’s, kunt u zelfs vaak volledige gerechten in uw oven bereiden. Ideaal!
 • Ruime koelkast en vriezer
  Niks vervelender dan een te kleine koelkast of vriezer. Helemaal als u van plan bent om grote gerechten te bereiden. Schroom daarom ook niet om een koelkast en vriezer met voldoende opbergruimte te kiezen, zodat u al uw ingrediënten kunt bewaren.
 • Vaatwasser
  Na een heerlijk gerecht wilt u natuurlijk niet nog al uw gebruikte keukengereedschappen afwassen. Een goede, energiezuinige vaatwasser is daarom ook geen overbodige luxe.

Professioneel keukengereedschap

 • Scherpe messen
  Een goede messenset is essentieel voor het snijden, hakken en fileren van ingrediënten. Daarnaast gaat een professionele messenset vaak uw hele leven mee, waardoor deze investering zich op de lange termijn zeker terug betaalt.
 • Pannen
  Pannen zijn er in vele maten en materialen. Een aantal pannen die u zeker moet hebben zijn een gietijzeren pan, roestvrijstalen pannen en minstens één pan met een goede anti-aanbaklaag,
 • Keukenweegschaal
  De juiste hoeveelheden zijn cruciaal bij het bereiden van een professioneel gerecht. Daarom is een goede keukenweegschaal ook een echte musthave in een professionele keuken!

Professionele keukeninrichting

Een professionele keuken creëert u niet alleen met de juiste apparatuur en gereedschappen, maar ook met een professionele keukeninrichting. Het gebruik van hoogwaardige materialen en een ergonomische indeling staan hierbij centraal, maar ook voldoende werk- en opslagruimte zijn belangrijk bij het realiseren van een professionele keuken!

Uw professionele keuken bij TuijpsHuysch

Wilt u ook de lekkerste gerechten in een handomdraai op tafel zetten? Met een stijlvolle en professionele keuken van TuijpsHuysch weet u zeker dat u alle ingrediënten heeft voor ongeëvenaard kookgenot. Maak direct een afspraak of kom langs in onze showroom!


Terug naar overzicht