De voordelen van waterbesparend sanitair

Geplaatst op: 15 juni 2023

Met het oog op duurzaamheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk is het gebruik van waterbesparend sanitair een grote stap in de goede richting. Door uw waterverbruik te verminderen bespaart u niet alleen geld, maar ook de hoeveelheid energie die nodig is om uw water gebruiksklaar te maken. Wij laten u graag zien wat de voordelen van waterbesparend sanitair zijn en waarom dit ook voor u belangrijk is.

Waarom waterbesparende sanitaire producten gebruiken?

We gebruiken dagelijks water om te drinken, te koken en te wassen. Maar ook om het toilet door te spoelen, de tuin te sproeien en de auto te wassen. Door dit vele gebruik wordt water steeds schaarser. Het verminderen van ons waterverbruik is dus erg belangrijk, en het gebruik van waterbesparende sanitaire producten, zoals douchekoppen, toiletten en kranen is een effectieve manier om uw steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst!

Verminderd waterverbruik

Het allergrootste voordeel van waterbesparend sanitair is natuurlijk het verminderde waterverbruik. Door minder lang te douchen of de tuin te sproeien bespaart u niet alleen water, maar vermindert u ook de hoeveelheid energie die nodig is om het water gebruiksklaar te maken en in uw huis te krijgen. Zo bespaart u water en zorgt u voor minder belasting van het milieu.

Minder afvalwater

Minder water betekent ook minder afvalwater. Dit betekent weer dat er minder water naar zuiveringsinstallaties moet worden verscheept waar weer energie nodig is om het water te zuiveren en gebruiksklaar te maken. Zo bespaart u dus niet alleen energie aan de voorkant van het proces, maar ook aan de achterkant!

Ook goed voor de portemonnee

Hoewel waterbesparend sanitair aanvankelijk iets duurder kan zijn dan traditionele sanitaire producten, bespaart u op de lange termijn juist geld door het verminderde waterverbruik. Daarnaast komt u in sommige gevallen ook in aanmerking voor subsidies voor het installeren van waterbesparend sanitair, waardoor u bij installatie soms al goedkoper uit bent.

Makkelijk zelf te installeren en gebruiken

Waterbesparend sanitair kunt u gemakkelijk zelf installeren, zodat u er direct gebruik van kunt maken. Of u nu een oude douchekop vervangt voor een waterbesparend exemplaar of het installeren van een nieuw toilet, veel van deze sanitaire producten kunt u zelf installeren. Komt u er toch niet uit of wilt u de volledige badkamer renoveren? Dan staan wij bij TuijpsHuysch uiteraard voor u klaar!

Waterbesparend sanitair bij TuijpsHuysch

Het gebruik van waterbesparend sanitair is niet alleen goed voor uzelf, maar ook voor het milieu. U vermindert uw eigen waterverbruik, de hoeveelheid afvalwater en de hoeveelheid energie die nodig is om al dat water te zuiveren.

Wilt u ook uw badkamer renoveren met waterbesparende sanitaire producten? Maak dan snel een afspraak en ontdek alle mogelijkheden!


Terug naar overzicht