Elektrische radiator kopen? | TuijpsHuysch

Geplaatst op: 23 juni 2020
instamat elektrische radiator, amstedam tuijpshuysch, badkamer, keuken, woonkamer, energiezuinig

Een elektrisch radiator is geschikt voor iedere Keuken-, Badkamer- en Wellness ruimte. Een elektrische radiatoris voor iedere ruimte een goede oplossing! Met een elektrische radiator heb je dezelfde aangename warmte als een radiator die is aangesloten op je CV.

Zijn er in je woning ruimtes waar geen CV-aansluitingen aanwezig zijn? Dan is de elektrische radiator de ideale oplossing. De elektrische radiator staat namelijk helemaal op zichzelf.

Heb je wel een radiator in de ruimte staan maar geeft deze onvoldoende warmte af? Dan kan een elektrische radiator als bijverwarming dienen. Het installeren van een elektrische radiator is niet heel ingrijpend. Het is niet nodig om leidingen van verwarmingsbuizen te verleggen. Bovendien heeft de elektrische radiator een lange levensduur, is veilig, stil én energiezuinig en geeft een aangename en gelijkmatige stralingswarmte af.

instamat elektrische radiator, amstedam tuijpshuysch, badkamer, keuken, woonkamer, energiezuinig

Is een elektrische radiator geschikt als hoofdverwarming of als bijverwarming?

Een elektrische radiator is heel goed geschikt als hoofdverwarming. Met nog wel het grootste voordeel dat de installatie vrij eenvoudig is. Een netwerk van verwarmingsbuizen aanleggen is namelijk niet nodig. Een stopcontact is het enige wat nodig is. Gebruik je de elektrische radiator als hoofdverwarming dan is het vanuit de EU verplicht om deze aan te sturen via een regelbare thermostaat. Zo is de radiator duurzaam en energiezuinig.

Vaak heb heb je in de badkamer al vloerverwarming. Wordt de ruimte niet warm genoeg dan kan je heel gemakkelijk een elektrische radiator inzetten als bijverwarming. Op deze manier is er toch extra verwarmingscapaciteit beschikbaar en krijgt u de mogelijkheid om uw handdoeken en badjassen lekker op te warmen.

Een radiator in mix uitvoering combineert de voordelen van verwarmen via de centrale verwarming en elektrisch verwarmen. De radiator is gewoon aangesloten op de centrale verwarming, maar is ook voorzien van een elektrisch element. Indien de centrale verwarming uitstaat, bijvoorbeeld in de zomer, kan de radiator toch opgewarmd worden door middel van het elektrische element. Op deze manier is het mogelijk om de badkamer of keuken te verwarmen of te zorgen voor een lekkere warme handdoek, zonder dat de centrale verwarming aan hoeft

Elektrische vloerverwarming

douchehoek, thermostaat, regebare vloerverwarming, elektrische verwarming regelbaar,instamat elektrische radiator, amstedam tuijpshuysch, badkamer, keuken, woonkamer, energiezuinig, keukenHet grote voordeel van een elektrische vloerverwarming is dat dit zorgt voor een comfortabel gevoel van warmte. De warmte wordt heel geleidelijk verdeeld over de ruimte en de vloer houdt de warmte lang vast. Elektrische vloerverwarming wordt vaak geleverd als verwarmingsmat die precies zo groot genoeg voor de ruimte waar je de vloer verwarming wilt hebben. De elektrische vloerverwarming wordt nooit in de douche gelegd. Ten eerste vanwege het risico met water, maar ook omdat anders de kans bestaat dat het water stank afsluiter van je doucheputje of draingoot verdampt. De temperatuur wordt geregeld met een eenvoudige thermostaat.

Wil je een bijzonder warmte element aan je badkamer toevoegen?

Kies dan voor de elektrische handdoekwarmer. Je kan kiezen uit verschillende soorten materialen zoals geborsteld of gepolijst roestvast staal maar is ook leverbaar in het soft zwart, soft wit en messing. Het toepassen van meerdere warmers is geen probleem aangezien het verbruik ongeveer net zo veel is als een normale gloeilamp. Deze elektrische handdoekwarmer past in iedere badkamer, dus ook in die van jouw.

Een elektrische radiator is geschikt voor iedere ruimte en elke interieurstijl. Het aanbod voldoet aan de EU wet Ecodesign. Deze wet schrijft voor dat elektrische radiatoren die gebruikt worden als hoofdverwarming, voorzien moeten zijn van een regelsysteem voor een energiezuinige werking. Bij TuijpsHuysch hebben wij diverse merken als VascoInstamat en HSK

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op, of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Mochten we een definitief plan hebben komt uw adviseur met onze uitvoerder langs om alles nog een keer te controleren. Als alles duidelijk is, bestelen wij de radiator en komt onze eigen loodgieter deze bij u monteren.

 


Terug naar overzicht