Hoe kunt u uw keuken- en badkamertegels schoonmaken en onderhouden?

Geplaatst op: 23 juni 2023

Keramische tegels zijn een populaire keuze voor vloeren en muren in huis vanwege hun duurzaamheid en uitstraling. Om zo lang mogelijk van uw tegels te genieten is het uiteraard belangrijk dat u deze regelmatig schoonmaakt. Wij geven u een aantal handige tips waarmee u uw keuken- en badkamertegels goed kunt onderhouden!

Regelmatig schoonmaken

Regelmatig schoonmaken van uw tegels is cruciaal voor de duurzaamheid en uitstraling van uw tegels. Haal dus regelmatig een doekje over de tegels en geef ze eens in de zoveel tijd een grondige schoonmaakbeurt als u de volledige ruimte schoonmaakt. Vermijd hierbij wel schurende schoonmaakmiddelen, deze kunnen namelijk voor vervelende krassen zorgen!

Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Uw badkamer- en keuken tegels schoonmaken kunt u het beste doen met milde, biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Schurende of bijtende schoonmaakmiddelen kunnen uw tegels aantasten en de levensduur aanzienlijk verkorten. Daarnaast kunnen slechte schoonmaakmiddelen ook blijvende vlekken achterlaten. Met de juiste schoonmaakmiddelen voorkomt u dit allemaal.

Behandel vlekken onmiddellijk

Voorkomen is beter dan genezen, maar helaas ontkomt u niet aan vlekken en viezigheid op uw tegels. Heeft u vlekken op uw tegels? Dan is het belangrijk dat u deze zo snel mogelijk schoonmaakt om te voorkomen dat ze in de tegels trekken. Gebruik een mild reinigingsmiddel en zachte borstel om vlekken voorzichtig te verwijderen.

Krijgt u de vlek alsnog niet weg? Probeer dan een mix van warm water en baking soda om vlekken te verwijderen.

Grondig spoelen

Om te voorkomen dat uw schoonmaakmiddelen in de tegels trekken is het belangrijk dat u de tegels na het schoonmaken goed afspoelt. Dit voorkomt dat er een laagje overblijft dat uiteindelijk uw tegels kan aantasten. Gebruik schoon water en een dweil of spons om de tegels goed na te spoelen.

Vergeet de voegen niet

U wilt uw schone tegels natuurlijk niet laten verpesten door vieze en lelijke voegen. Vergeet daarom ook niet om uw voegen goed schoon te maken. Uw voegen houden namelijk erg makkelijk vuil, schimmel en zeepresten vast. Gebruik een speciale voegenborstel en een mild reinigingsmiddel om uw voegen schoon te maken.

Hoe vaak moet u uw keuken- en badkamertegels schoonmaken?

U kunt uw keukentegels en badkamertegels het beste één keer per week schoonmaken. Zorg dat u uw vloertegels als laatste schoonmaakt, aangezien vuil van de muren gemakkelijk op de grond kan vallen. Door regelmatig uw tegels te onderhouden, kunt u altijd genieten van een opgeruimd en schoon huis!


Terug naar overzicht