Koop jouw nieuwe keuken in 6 stappen

Geplaatst op: 28 mei 2020

Een droomhuis gevonden, maar kan de keuken wel een make-over gebruiken? Een nieuwe keuken uitzoeken betekent een hoop onderzoek doen en heel veel keuzes maken. Wordt het een hele nieuwe keuken, of krijgt de oude keuken ene flinke opknapbeurt? En waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? Met deze tips koop je in vijf stappen jou nieuwe keuken.

1. Een hele nieuwe keuken of restylen?

De allereerste grote vraag: een hele nieuwe keuken of de oude keuken opknappen? Het voordeel van een hele nieuwe keuken uitzoeken is dat je nog alle kanten op kan: je kunt de keuken precies naar jouw wensen (laten) maken. Minder toereikend budget? Dan kan een opknapbeurt van de oude keuken ook een goede optie zijn. Met een paar nieuwe elementen krijgt de keuken al een hele nieuwe uitstralingen en bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken. Zo heb je met een minimale verbouwing tóch de voordelen van een nieuwe look en nieuwe apparaten. Bepaal daarom altijd eerst je budget en wensen om te ontdekken wat het beste bij jouw situatie past.

2. Hoeveel ruimte heb je?

Tip 2 bij het kopen van een nieuwe keuken: meten. Door te meten wordt duidelijk hoe groot de kasten en apparaten in de keuken mogen zijn. Ruime keukens zijn bijvoorbeeld perfect voor het plaatsen van een kookeiland. Kleine keuken, maar grootse plannen? Een paar slimme oplossingen kunnen er al voor zorgen dat jouw kleine keuken praktisch kookparadijs wordt. Bespaar bijvoorbeeld ruimte door te kiezen voor keukenapparatuur met meerdere functies, zoals een combi-stoomoven. Zo bespaar je wel op ruimte, maar niet op kookmogelijkheden.

3. Welke keukenapparatuur heb je nodig?

Maak tijdens het koken een lijstje van de apparaten die nu in je keuken staan; welke van deze apparaten worden veel of juist niet gebruikt? En welke apparaten ontbreken nu? Door lijstjes te maken ontstaat een helder overzicht van wat er onmisbaar is in jouw nieuwe keuken en dus welke keukenapparatuur je wilt kopen voor in je nieuwe keuken. De volgende stap is bepalen waar de nieuwe keukenapparaten precies aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe oven, koelkast, fornuis of ander apparaat. Maar ook; hoe makkelijk het apparaat schoon te maken is, de garantie en het design. Wist je trouwens dat de nieuwe generatie apparaten een stuk zuiniger zijn dan apparaten van slechts een paar jaar oud? Wie het écht goed aan wil pakken gaat voor extra energiezuinige keukenapparatuur. Let daarbij op de ‘groene keuze’, wel zo duurzaam.

4. Kies je keukenstijl

Het budget is in kaart gebracht en je weet inmiddels precies wat wel en niet in de nieuwe keuken past: tijd om de stijl te bepalen! Houd je van een industriële uitstraling, modern of misschien juist landelijk? Ga op onderzoek uit en ontdek welke keukentrend bij jou past; blader door inspiratie-tijdschriften, maak een (online) moodboard met alles wat jij mooi vindt, of neem een kijkje in onze showroom om inspiratie op te doen. De populairste keukentrends van 2019: matzwart en panorama-effecten. Voor een panorama-effect plaats je een serie apparaten naast elkaar die samen een eenheid vormen en een ruimtelijk effect creëren. Let hierbij op dat ze dezelfde afmetingen hebben, zodat ze mooi uitlijnen.

5. Zelf doen of uitbesteden

Tuijps biedt al jaren het A tot Z pakket aan. Tuijps geeft u hiermee de mogelijkheid om zonder zorgen te verbouwen. Van de sloop tot het schilderwerk, Tuijps kan alles voor u uit handen nemen. Het is handig als u voor uw afspraak met onze keukenadviseur alvast vaststelt wat u zelf wil gaan doen en wat u ons laat doen.

6. En nu in het echt!

Oké alles staat op papier. Nu wordt het tijd om je toekomstige keuken in het echt te gaan bekijken en een afspraak te maken met een van onze keukenadviseurs. Deze helpen jou stap voor stap  bij het samenstellen van jouw droomkeuken. Tuijps maakt immers van uw droom werkelijkheid. Op deze pagina kan je direct een afspraak maken met een van onze keukenadviseurs. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom!


Terug naar overzicht