SunShower en het verbod op zonnebanken

Geplaatst op: 16 mei 2020

Misschien heb je deze week de term ‘zonnebank verbod’ voorbij horen komen in het nieuws. De oproep van Pieter Huijgens om alle professionele zonnebanken te verbieden, zorgde voor enkele vragen van onze klanten: ‘Hoe zit het dan met Sunshower?’ Wij hebben dit bericht gemaakt om u meer duidelijkheid te geven.

‘Te’ is nooit goed

Teveel UV-licht is niet goed, daar zijn wij als Tuijps het helemaal mee eens. Daarom hebben wij de SunShower, dit is een apparaat wat een hele lage, veilige dosis zonlicht afgeeft.

UV-output van de SunShower vs. de Professionele zonnebank

Wat u misschien nog niet wist is dat een Sunshower geen professionele zonnebank is.
Wat is dan het verschil?

  1. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid zonlicht. De maximale sessieduur van een Sunshower is vergelijkbaar met 10 minuten zomerzon. Dit is vele malen lager dan de output van een professionele zonnebank. Hieronder zie je de UV output van een sessie met een professionele zonnebank vergeleken met een sessie van een Sunshower.
  2. Het doel van het gebruik van een Sunshower en een professionele zonnebank zijn anders. Een professionele zonnebank wordt gebruikt om zo snel mogelijk een kleurtje te krijgen. Een Sunshower gebruik je om je vitamine D op peil te houden en de huid voor te bereiden op de zomer.

Medisch getest en verantwoord

Dermasun Medical, het zusterbedrijf van Sunshower, heeft door dermatologen van VU en LUMC wetenschappelijk onderzoek laten doen naar de veiligheid van de UV output van onze apparaten. De onderzoeken hebben aangetoond dat het UV-licht van Sunshower geen verhoogd risico op huidschade geeft.

Als je naar aanleiding van dit onderwerp nog vragen hebt, kan je op de website van SunShower kijken of contact opnemen met Merlijn Wegdam (wegdam@sunshower.nl).

 

Met zonnige Groet

 

Het Tuijps Team


Terug naar overzicht