‘Tips en trucs om uw keuken schoon en georganiseerd te houden!

Geplaatst op: 13 juli 2023

Het schoonhouden van de keuken is een tijdrovende en vaak ook ondankbare taak. Voor u het weet staat uw keuken weer vol met vieze vaat, etensresten en lege verpakkingen. Toch kunt u met de juiste aanpak uw keuken schoon en georganiseerd houden. Wij geven u een aantal tips!

Begin met opruimen

>Voordat u begint met het schoonmaken van uw keuken is het belangrijk om uw keuken zo leeg mogelijk te hebben. Ruim de vaatwasser uit en zet de vieze vaat weer in de vaatwasser, verwijder losse apparaten van uw aanrechtblad en zorg dat de wasbak leeg is.Zo heeft u meer ruimte om grondig schoon te maken en slaat u niet per ongeluk een plekje over.

Neem alle oppervlakken goed af

Neem uw aanrechtblad, kookplaat en bovenkant van de kastjes af met een schoonmaakmiddel en een vochtige doek. Haal vervolgens een doekje door de gootsteen en kraan en vergeet ook de koelkast en vriezer niet. Gebruik bij voorkeur biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Dit is beter voor het milieu en zorgt ervoor dat uw voedingswaren niet slecht worden.

Maak uw keukenapparatuur schoon

Ook keukenapparatuur zoals de magnetron, oven en vaatwasser moeten regelmatig schoongemaakt worden. Zo voorkomt u de opbouw van vet en vuil en verlengt u de levensduur van uw apparatuur. Ook hier adviseren wij het gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen.

Vergeet de vloer niet

Is uw aanrecht schoon en al uw apparatuur weer fris? Vergeet dan ook de vloer niet. Haal na het stofzuigen nog even een dweil over de vloer en uw keuken is weer blinkend schoon!

Onderhouden van een georganiseerde keuken

Uw keuken schoonmaken is natuurlijk belangrijk, maar uw keuken schoonhouden is nog belangrijker. Een goed geordende keuken draagt daaraan bij. Berg uw keukengerei, potten en pannen op in kasten en gebruik een logische manier van opbergen. Dit maakt het makkelijker om de keuken even snel schoon te maken!


Terug naar overzicht