Waterbesparende kraan

Geplaatst op: 16 mei 2020

‘Duurzaamheid’ kan soms zo simpel zijn. Wie echt wil besparen, begint bij de dingen in huis die het meest gebruikt worden. Dan kom je al gauw terecht bij de kraan. Voor even je handen wassen of wat groente spoelen, heb je geen warm water nodig. Zonde als de kraan toch eerst opwarmt. En ook op je dagelijkse douche kun je water besparen, zonder in te leveren op comfort. Hieronder beschrijven wij twee slimme systemen voor water- en energiebesparende kranen van Hotbath.

Besparen met Flower Power

Veel eenhendelkranen geven vanuit de ‘neutrale hendelpositie’ gemengd water. In veel gevallen wordt de hendel dan ook pas naar koud gedraaid als het water lauw begint te worden. Ondertussen wordt slechts de waterleiding verwarmd in afwachting van de volgende keer dat de kraan geopend wordt.

Het Flower Power systeem zorgt dat de hendel in eerste instantie enkel koud water geeft en pas na het veranderen van de hendelpositie warm water. Dit is wel de simpelste, maar ook meteen de meest effectieve energiebesparing die denkbaar is.

  • geen verspilling van warm water
  • geen verspilling door verwarming van het leidingwerk
  • geen verspilling van geld
  • geen verspilling van energie

Terug naar overzicht