Wie Fantini is

Fantini is een typisch Italiaanse designfabriek, een familiebedrijf opgericht in 1947 door de broers Giovanni en Ersilio Fantini, een plek met een sterke creatieve intensiteit waar het mogelijk is om een ​​groot hand- en vakmanschap te combineren met technologieën en industriële processen.

Design in het DNA

Design zit al sinds de oorsprong in het DNA van Fantini. De kracht van de producten ligt in de technologische innovatie in combinatie met de creatieve bijdrage van de ontwerpers. Al meer dan vijftig jaar ontwerpt en produceert Fantini innovatieve producten die het punt zijn geworden internationale referentie voor de evolutie van design in de sector. In de loop van de tijd is het bedrijf technologisch geëvolueerd. Onderzoek heeft geleid tot het creëren van steeds meer geavanceerdere en kwalitatief betere producten die Fantini tot een referentiepunt op internationaal gebied hebben gemaakt. Tegenwoordig is Fantini aanwezig in meer dan vijftig landen over de hele wereld.
Het streven naar kwaliteit is een strategische doelstelling die ervoor zorgt dat het bedrijf dagelijks op alle fronten betrokken is, van het productontwerp tot de voortdurende innovatie binnen alle productie- en managementprocessen. Vandaag zet het bedrijf zich ook in voor sociale problemen met het project “100 fonteinen: Fantini voor Afrika”, de bouw van het aquaduct in de omgeving van Masango, Burundi en met het SAILING-project, een wetenschappelijk en fotografisch project met het CNR (National Research Centre) voor monitoring intensieve waterkwaliteit op de Maggiore en Orta meren.

Oorsprong

Fantini ligt in Pella, aan de oevers van het Ortameer. Het Ortameer is een klein meer genesteld in de bergen van Piemonte. Dit meer is een ideale plek waar de Fantini ontwerpers hun producten kunnen ontwerpen. Dit komt door de constante aanwezigheid van water. Het thema water, zo aanwezig in het dagelijks leven van het bedrijf, is het leidmotief van zijn geschiedenis, gebaseerd op fundamentele waarden: de passie voor werk, ethiek, eerlijkheid en respect voor mensen.

Gedachten, projecten, energie, design, innovatie, schoonheid, uitvinding, techniek, harmonie, passie, moderniteit, uitmuntendheid, kwaliteit, onderzoek, perfectie, duidelijkheid, technologie, zorg, efficiëntie, bedrijfsethiek, knowhow: dit is altijd Fantini haar lijn geweest om water de beste vorm te geven.

Bezoek onze showroom

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten, komt u dan eens langs in onze 1000m2 grote showroom. U bent vrij om altijd langs komen wanneer u wilt maar als u een afspraak maakt dan reserveren wij alle tijd voor u.