Wat is vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van kunststof buizen, die in een zogeheten slakkenpatroon worden gelegd. Hierdoor warmt de vloer gelijkmatig op met als resultaat een zeer aangename temperatuur. De vloerverwarming wordt aangesloten op de (bestaande) cv-installatie. Dankzij een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 55 graden Celsius. Daarmee behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming.

Soorten vloerverwarming

Vloerverwarming kan als hoofd en als bijverwarming worden aangelegd. Als de vloerverwarming als Hoofdverwarming wordt aangelegd wordt de gehele ruimte verward door middel van vloerverwarming. Radiatoren af andere verwarmingselementen zijn dus overbodig.  Als de vloerverwarming wordt gebruikt als aanvulling op de Centrale Verwarming spreken we van Bijverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloertemperatuur terwijl de radiatoren bijdragen aan het bereiken en handhaven van de temperatuur in de kamer.

Duurzaam

Vloerverwarming in combinatie met Tegels is super duurzaam! Keramische Tegels geleiden warmte namelijk 50% beter dan onder andere hout en tapijt. Dit zorgt voor zo hoog mogelijke warmteoverdracht. Deze hoge mate van efficiënte heeft als bijkomend voordeel dat uw vloer heel snel warm is!

Soorten vloerverwarming

Er zijn vele soorten vloerverwarming. Uw Adviseur zal samen met u bepalen wat de beste keuze is in uw situatie. Hieronder lichten we de drie meest voorkomende situaties uit.

Hoe het werkt: Infrezen

De vakmannen van TuijpsHuysch frezen sleuven van 16 milimeter diep in uw cement of anhydrietvloer. In deze sleuven komt de verwarmingsslang in te liggen. De slang bevind zich vlak onder het vloeroppervlak wat de opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel. Bijkomend voordeel is dat de vloer  niet wordt verhoogt en dat de vloer nier werkt. De zaagsleuven werken immers als dilatatievoegen.

Hoe het werkt: Binden op staalnet

Wanner infrezen niet kan wordt de vloerverwarmingsslang gebonden op een gegalvaniseerde staalmat.

Op de vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan. De randen worden ook voorzien van isolatie om krimscheuren tegen te gaan én om warmteverlies te voorkomen. Hierna worden de gegalvaniseerde netten geplaatst waarop de slangen worden bevestigd.

Hoe het werkt: Droogbouwplaat

Wilt u vloerverwarming toepassen bij houten ondervloeren?
TuijpsHuysch werkt in dit geval met een droogbouw systeem waarbij platen worden aangebracht over de bestaande ondergrond. Deze platen zijn speciaal hiervoor ontwikkelde versterkte isolatieplaten met aan beide zijden een vezel laag. In deze platen wordt de vloerverwarming ingefreesd. Zo heeft u alle voordelen van ingefreesde vloerverwarming zonder een hele cementvloer aan te leggen!

Bezoek onze showroom

Bent u overtuigd of wilt u graag meer weten over vloerverwarming, komt u dan eens langs in onze 1000m2 grote showroom. U bent vrij om langs te komen wanneer u wilt maar als u een afspraak maakt dan reserveren wij alle tijd voor u.