Wat is vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van kunststof buizen die in een zogeheten slakkenpatroon worden gelegd. Hierdoor warmt de vloer gelijkmatig op met als resultaat een zeer aangename temperatuur. De vloerverwarming wordt aangesloten op de (bestaande) cv-installatie. Dankzij een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 55 graden celsius. Daarmee behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming. Kies ook voor het comfort van vloerverwarming en laat u adviseren door de vakmensen van TuijpsHuysch!

Soorten vloerverwarming

Vloerverwarming kan als hoofd en als bijverwarming worden aangelegd. Dient uw vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan wordt de gehele ruimte verwarmd door middel van vloerverwarming. Radiatoren en andere verwarmingselementen zijn in dit geval overbodig.  Als de vloerverwarming wordt gebruikt als aanvulling op de centrale verwarming spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt in dit geval voor een behaaglijke vloertemperatuur terwijl de radiatoren bijdragen aan het bereiken en handhaven van de temperatuur in de kamer.

Duurzaam

Vloerverwarming in combinatie met een tegelvloer is misschien wel de beste combinatie. Keramische tegels geleiden warmte namelijk 50% beter dan onder andere hout en tapijt. Dit zorgt voor een zo hoog mogelijke warmteoverdracht, waardoor uw woonkamervloer binnen no-time opgewarmd is. Daarnaast bespaart u hierdoor ook op gas en/of elektricitieit. Een tegelvloer met vloerverwarming is dus niet alleen extra comfortabel, maar ook super duurzaam!

Soorten vloerverwarming

Er zijn vele soorten vloerverwarming. Zo kunt u bijvoorbeeld uw vloerverwamring laten infrezen in Volendam, kiezen voor vloerverwarming op een staalmat of uw vloerverwarming met een droogbouwplaat laten aanleggen wanneer u een houten vloer heeft. Onze adviseur zal samen met u bepalen wat de beste keuze is in uw situatie. Uiteraard houden wij hierij ook rekening met uw wensen en eisen.

Vloerverwarming infrezen

Een onzichtbare manier van vloerverwarming plaatsen is om deze in te frezen. De vakmannen van TuijpsHuysch frezen sleuven van 16 milimeter diep in uw cement- of anhydrietvloer. In deze sleuven komt de verwarmingsslang te liggen die voor de verwarming zorgt. Deze slang bevindt zich vlak onder het vloeroppervlak wat de opwarming van de vloer ten goede komt. Vooral in het voor- en najaar is dit een voordeel.

Wanneer u er voor kiest om uw vloerverwarming in te laten frezen, dan heeft u als bijkomend voordeel dat de vloer niet verhoogd hoeft te worden en dat de vloer ook niet zal gaan werken. De zaagsleuven werken immers als dilatatievoegen.

Wilt u vloerverwarming laten infrezen in Volendam? TuijpsHuysch hept u graag verder!

Vloerverwarming binden op staalmat

Is het niet mogelijk om uw vloerverwarming in te frezen in Volendam? Dan kan er gekozen worden voor vloerverwaming gebonden op een gegalvaniseerde staalmat. Op de vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan. Ook worden de randen voorzien van isolatie om krimscheuren tegen te gaan én om warmteverlies te voorkomen. Hierna worden de gegalvaniseerde matten geplaatst waarop de slangen worden bevestigd. Hier wordt vervolgens een dekvloer van cement over aangebracht.

Vloerverwarming op staalmatten wordt dieper aangebracht dan wanneer u uw vloerverwarming laat infrezen. Hierdoor duurt het opwarmen van de vloer langer, maar houdt u de warmte ook beter vast en zal de vloer minder snel afkoelen.

Vloerverwarming met een droogbouwplaat

Heeft u een houten ondervloer in huis en wilt u toch genieten van de voordelen van vloerverwarming? Dan kunt u in dit geval het beste kiezen voor een droogbouw systeem waarbij platen worden aangebracht over de bestaande ondergrond. Deze platen zijn speciaal hiervoor ontwikkelde versterkte isolatieplaten met aan beide zijden een vezel laag en zijn zo ontworpen dat de slangen in de plaat gelegd worden, waardoor het alsnog lijkt alsof de slangen ingefreesd zijn. Zo heeft u alle voordelen van ingefreesde vloerverwarming zonder een hele cementvloer aan te leggen!

Vloerverwarming met droogbouwplaten is snel toe te passen en kost in verhouding tot de andere soorten weinig moeite om te leggen. Wilt u op een snelle en gemakkelijke manier vloerverwarming laten inleggen? Dan is een constructie met droogbouwplaten een ideale oplossing!

Vloerverwarming van TuijpsHuysch

Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten vloerverwarming of bent u benieuwd hoe u vloerverwarming in huis kunt halen? Bezoek dan eens onze showroom in Amsterdam Noord. Hier vindt u al onze mogelijkheden en kunt u ook terecht voor advies op maat. Of u nu vloerverwarming wilt laten infrezen in Volendam of kiest voor droogbouw, onze vakmensen maken voor u een plan op maat en zorgen voor een perfect eindresultaat. Maak snel een afspraak en kom langs voor persoonlijk advies!