Hoe werkt het met vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt het water dat is verwarmt door je CV installatie via de pomp van je vloerwarming door een netwerk van leidingen rond gepompt. De leidingen zijn kunststof buizen die in je vloer zijn gefreest en worden vaak middels slakkenhuis patroon gelegd. Hierdoor fungeert jouw vloer als één grote radiator. En warmt de vloer dus gelijkmatig je huiskamer. Middels de thermostaat kan je de gewenste temperatuur makkelijk instellen.

Wat doet een verdeler bij vloerverwarming?

De verdeler krijgt het verwarmde water vanuit een warmtebron. De warmtebron kan bijvoorbeeld een CV ketel of een warmtepomp zijn. Dankzij de verdeler wordt het retour water vanuit de leidingen weer gemengd met het verwarmde water vanuit je warmtebron tot maximaal 55 graden graden. De verdeler verdeeld daarna het water over de groepen van je gehele vloerverwarmingssysteem. Een verdeler is dan ook het centrale punt van de vloerwarmingssysteem. Omdat vloerverwarming tot maximaal 55 graden wordt verwarmt, behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming.

Kies ook voor het comfort van vloerverwarming en laat u adviseren door de vakmensen van TuijpsHuysch!

Soorten vloerverwarming

Vloerverwarming kan als hoofd en als bijverwarming worden aangelegd. Dient uw vloerverwarming als hoofdverwarming? Dan wordt de gehele ruimte verwarmd door middel van vloerverwarming. Radiatoren en andere verwarmingselementen zijn in dit geval overbodig.  Als de vloerverwarming wordt gebruikt als aanvulling op de centrale verwarming spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt in dit geval voor een behaaglijke vloertemperatuur terwijl de radiatoren bijdragen aan het bereiken en handhaven van de temperatuur in de kamer.

Duurzaam

Vloerverwarming in combinatie met een tegelvloer is misschien wel de beste combinatie. Keramische tegels geleiden warmte namelijk 50% beter dan onder andere hout en tapijt. Dit zorgt voor een zo hoog mogelijke warmteoverdracht, waardoor uw woonkamervloer binnen no-time opgewarmd is. Daarnaast bespaart u hierdoor ook op gas en/of elektricitieit. Een tegelvloer met vloerverwarming is dus niet alleen extra comfortabel, maar ook super duurzaam!

Soorten vloerverwarming

Er zijn vele soorten vloerverwarming. Zo kunt u bijvoorbeeld uw vloerverwarming laten infrezen (anhydriet of zand-cement dekvloer), of als u een houten ondervloer heeft dan is droogbouw ideaal en kan uw vloerverwarming bijvoorbeeld ingefreesd worden in fermacell. Onze adviseurs kunnen samen met jou bepalen wat voor jou de beste keuze is. Uiteraard houden wij hierbij ook rekening met jouw wensen en eisen.

Vloerverwarming infrezen

Een onzichtbare manier van vloerverwarming plaatsen is om deze in te frezen. De vakmannen van TuijpsHuysch frezen sleuven van 16 millimeter diep in uw cement- of anhydrietvloer. In deze sleuven komt de kunststofslang te liggen die voor de verwarming zorgt. Deze slang bevindt zich vlak onder het vloeroppervlak wat de opwarming van de vloer ten goede komt en jouw woning een aangename warmte geeft.

Wanneer je er voor kiest om de vloerverwarming in te laten frezen, dan heeft u als bijkomend voordeel dat de vloer niet verhoogd hoeft te worden.

Wil je ook graag vloerverwarming of liever wat meer info? TuijpsHuysch helpt u graag verder!

Vloerverwarming binden op staalmat

Is het niet mogelijk om uw vloerverwarming in te frezen? Dan kan er gekozen worden voor vloerverwaming gebonden op een gegalvaniseerde staalmat. Op de vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan. Ook worden de randen voorzien van isolatie om krimscheuren tegen te gaan én om warmteverlies te voorkomen. Hierna worden de gegalvaniseerde matten geplaatst waarop de slangen worden bevestigd. Hier wordt vervolgens een dekvloer van cement over aangebracht.

Vloerverwarming op staalmatten wordt dieper aangebracht dan wanneer u uw vloerverwarming laat infrezen. Hierdoor duurt het opwarmen van de vloer langer, maar houdt u de warmte ook beter vast en zal de vloer minder snel afkoelen.

Vloerverwarming met een droogbouwplaat

Heeft u een houten ondervloer in huis en wilt u toch genieten van de voordelen van vloerverwarming? Dan kunt u in dit geval het beste kiezen voor een droogbouw systeem waarbij platen worden aangebracht over de bestaande ondergrond. Deze platen zijn speciaal hiervoor ontwikkelde versterkte isolatieplaten met aan beide zijden een vezel laag en zijn zo ontworpen dat de slangen in de plaat gelegd worden, waardoor het alsnog lijkt alsof de slangen ingefreesd zijn. Zo heeft u alle voordelen van ingefreesde vloerverwarming zonder een hele cementvloer aan te leggen!

Vloerverwarming met droogbouwplaten is snel toe te passen en kost in verhouding tot de andere soorten weinig moeite om te leggen. Wilt u op een snelle en gemakkelijke manier vloerverwarming laten inleggen? Dan is een constructie met droogbouwplaten een ideale oplossing!

Vloerverwarming van TuijpsHuysch

Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten vloerverwarming of bent u benieuwd hoe u vloerverwarming in huis kunt halen? Bezoek dan eens onze showroom in Weesp. Hier vindt u al onze mogelijkheden en kunt u ook terecht voor advies op maat. Of u nu vloerverwarming wilt laten infrezen of kiest voor droogbouw, onze vakmensen maken voor u een plan op maat en zorgen voor een perfect eindresultaat. Maak snel een afspraak en kom langs voor persoonlijk advies!

10

Fantastisch

Normaal schrijf ik geen recensie. Maar voor TuijpsHuysch maak ik graag een uitzondering. Bij de aanschaf van onze nieuwe keuken zijn we in alle fasen geduldig, deskundig en zeer vriendelijk geholpen. Van het ontwerp tot het inmeten en de inbouw zijn we fantastisch begeleidt. Behalve aan onze nieuwe, unieke keuken hebben we daarom ook een heel goed gevoel over gehouden aan de mensen van TuijpsHuysch die ons daarbij geholpen hebben.

Aanbevelen?
Ja
Inrichting showroom
Assortiment
Bereikbaarheid ( tel./ e-mail)
Persoonlijke aandacht
Medewerkers / verkopers
Deskundigheid / kennis / vakmanschap
Kwaliteit
Plaatsing / montage / levering
Garantie / nazorg
09-05-2022
Leon, Amsterdam